Katras-ammattimatka Englantiin

Katras-ammattimatka Englantiin

16.07.2018 - 20.07.2018

Ilmoittautuminen on päättynyt. Uusinta lammastietoa NSA Sheep Eventistä. Tilakohteista malleja tuotannon ja markkinoinnin kehittämiseen.

Haluatko saada uutta tietoa ja ideoita tuotannon ja markkinoinnin kehittämiseen yhdestä lammastalouden edelläkävijämaasta? 
Siihen on nyt mahtava tilaisuus, kun Katras-hanke järjestää koulutusohjelmaansa kuuluvan täysverisen ammattimatkan Englantiin ensi kesänä 16.7.-20.7. 2018. Oppimisen kannalta mahtavia tilakohteita!
 
 

Ohjelma

16.7. Maanantai 
Liityntämatkat Itä-Suomesta. Aamulento Helsinki-Heathrow ko 8:00-9:10. Asiantunteva tulkki mukana Suomesta asti. Bussimatka Länsi-Englantiin. Matkalla lounas ja ensimmäinen tilakäynti (3 h). Tilalla on 3500 uuhta ja uuhikaritsaa, risteytystuotanto. Toimintaperiaatteena on suuren katraan pyörittäminen hyviä viljelysmaita hyödyntäen, mahdollisimman pienellä työpanoksella.
Ajo Malverniin, jossa majoittuminen hotelliin. Vapaa iltaohjelma.
 
17.7. Tiistai 
Aamiainen hotellissa. Päivän ohjelmaan kuuluu kaksi NSA Sheep Event 2018 tapahtuman oheiskohdetta, jonne liikutaan bussilla.
Ensimmäinen tila on 560 hehtaarin luomutila, jossa on 350 jalostusuuhta, pääosin Lley- ja Texel-risteytyksiä sekä Cotswold-, Herdwicks- ja Badger Face Welsh Mountain -rotuisia. Lisäksi on naudanlihan tuotantoa (70 emolehmää). Nurmen lisäksi tilan 100 hehtaarin alalla viljellään vehnää, ohraa, ruisvehnää ja kauraa.
Toisessa tilakohteessa on 1000 jalostusuuhta, vuohia sekä naudanlihantuotantoa. Tila on AHDB:n kenttätutkimustila. Lämmön ja sähkön tuotantoa aurinkopaneeleilla sekä biomassaa polttamalla.
Lounas yhdessä paikallisten lammas-asiantuntijoiden kanssa. Paluu hotellin. Vapaa iltaohjelma tai vaihtoehtoisesti NSA Sheep Eventin Pre Event -illallinen.
 
18.7. Keskiviikko 
Aamiainen hotellissa. Päivän ohjelmassa NSA Sheep Event 2018 Malvernissa Three Counties Showground -näyttelyalueella, jossa uusimmat innovaatiot ja tuotteet, seminaareja ja työpajoja,  lammaskoiranäytöksiä ym. Omatoimista tai tulkin matkassa tutustumista näyttelytarjontaan. Paluu hotelliin, jossa illallinen.  Päivän aikana edestakainen bussikuljetus.
 
19.7. Torstai 
Aamiainen hotellissa. Päivän ohjelmassa kaksi tilakäyntiä, joiden välissä lounas. Ensimmäinsessä tilakohteessa klo 10.30-12.30 on monipuolista maatalousyrittämistä kahdella tilalla, 600 uuhta, jotka ovat pääosin walesilaista alkuperäisrotua Lleyn, myös jonkin verran risteytystuotantoa. Uuhet karitsoivat ulkona ja karitsat kasvavat myyntikuntoon laitumilla. Signetin tuotosseurantatila, jonka lampailla on MV-status. Klo 14.30-17 toinen kohde, jossa uuhia 2000, omaa peltoa n. 200 ha, lisäksi lampaat laiduntavat naapurien pelloilla (kävelytetään laitumille). Karitsointi joulu-tammikuussa,  myös vieroitus sisätiloissa. Talvikautena täysaperuokinta. Vierailun jälkeen ajo Oxfordiin, missä majoittuminen ja illallinen.
 
20.7. Perjantai
Aamiainen hotellissa kello 7.30. Huoneiden luovutus. Lähtö Streatleyn tilalle (Reading, RG8 9PT), missä tapaaminen yhden tilan omistajan Ed Bishopin kanssa. Tila kuuluu kolmen viljelijän yhteistilaan, jonka kokonaispinta-ala on 8000 hehtaaria. Edin Bishop johtaa lammasyritystä ja viljelee noin 1 000 hehtaarin alueella viljaa ja 350 hehtaarin alalla nurmea. Yhteistyötila on vähentänyt huomattavasti työ- ja koneenkustannuksia. Tilavierailun jälkeen vierailu maatilakaupassa ja aikaa omatoimiseen lounaaseen. Klo 14.30 lähtö Lontooseen Heathrown lentoasemalle, missä ryhmän tulee olla 2 tuntia ennen lennon lähtöä. Finnairin vuoro AY 1338 lähtee kello 18.05 ja saapuu Helsinki kello 23.00.
 
Matkan perushinta on 680 euroa +alv 24 % (edellyttää 25 lähtijää). Tähän hankehintaan olet oikeutettu, jos olet/olet ollut mukana Katras-hankkeen koulutuksissa.
Hankkeen tukemaan hintaan sisältyy:
- Finnairin menopaluu reittilennot Helsinki-Lontoo turistiluokassa 
- matkustajamaksut ja lentokenttäverot
- matkatavarat (käsimatkatavara 8 kg ja kirjattava matkatavara 1 x 23 kg)
- bussikuljetukset matkakohteessa ohjelman mukaisesti
- majoittuminen jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisin
- ohjelmassa mainitut tai niitä vastaavat ammattikohteet
- suojavarusteet ammattikohteissa
- lammastuotantoa hyvin tuntevan tulkin palvelut
 
Perushinnan lisäksi laskutetaan
yhteisiä ruokailuja (3 lounasta + 1 illallinen), jotka on varattu ryhmälle ohjelman aikataulussa pysymiseksi. 
NSA Sheep Event illallinen ennakkoon varanneille. Muut ruokailut omatoimisia ja -kustanteisia.
liityntälennot Kuopio-Helsinki ja Helsinki-Kuopio ilmoittautumisen yhteydessä varauksen tehneille.
liityntäbussikuljetuksen hinta Savonlinna-Helsinki ja Helsinki-Savonlinna ilmoittautumisen yhteydessä varauksen tehneille.
 
Varausmaksun (300 € + alv 24 %) eräpäivä oli 10.4. Loppumaksu erääntyy 15.6.2018.
 
Yhteistyökumppanimme matkan järjestämisessä on Forssan matkatoimisto. Peruutustilanteissa noudatamme matkatoimiston peruutusehtoja. Peruutustilanteessa Katras-hanke huomioi matkan hinnan matkatoimiston laskun mukaisena ilman alennuksia. Huom. suosittelemme hankkimaan matkavakuutuksen, josta voi hakea korvausta mahdollisesta matkan peruuntumisesta aiheutuvista kuluista esimerkiksi sairastumistapauksessa.
 
Oikeus muutoksiin pidätetään.
 
PERUUTUSEHDOT
Matkustaja peruuttaa matkansa
– viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, peritään toimistokuluina 150 e/henkilö
– 91–62 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 300 e
– 61–42 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 460 e
– 41-15 vrk ennen matkan alkua, ei suoriteta mitään takaisinmaksua
- myöhemmin kuin 15 vrk ennen matkan alkua, laskutetaan lisäksi matkatoimiston normaalihinnan ja hankehinnan erotus.
Peruutuksen yhteydessä matkatoimisto perii aina lisäksi etukäteen tilatuista ja vahvistetuista palveluista aiheutuneet kustannukset.
 
Muutokset ja peruutukset on ilmoitettava viipymättä ProAgria Etelä-Savon toimistoon maanantaista perjantaihin klo 8-16 sähköpostilla marjo.h.laitinen@proagria.fi
 

 

Tapahtuman ajankohta: 16.07.2018 04:00 - 20.07.2018 23:45
Postinumero ja -toimipaikka: Länsi-Englanti
Hinta: 650 -700 €/hlö + alv 24 % + liityntämatkat Suomessa

Jaa

Tapahtuman henkilöt

  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut

  • Rahat riittämään!
    Helppoutta ja onnistumisia talouden, markkina-, ja tukiriskien hallintaan.